Turnitin – L’antiplagi a les aules Moodle

Copiar treballs de companys o d’internet és una pràctica molt habitual i encara més ara que Internet ens ofereix un munt de possibilitats.
És per això que avui aportem una eina de Moodle per evitar el màxim possible el plagi de treballs dels nostres estudiants, parlem del Turnitin.

Què ens aporta Turnitin?

Aquesta eina ens compara treballs entregats pels estudiants amb d’altres d’una extensa base de dades pròpia i externa tals com:

  • Webs.
  • Documents digitals.
  • Articles de la premsa.

La base de dades Turnitin conté uns 60 bilions de pàgines webs indexades, 600 Milions de treballs d’estudiants i molt més.

Com obtenim els resultats?

Un cop s’han realitzat les entregues dels treballs Turnitin comença la seva feina de comparació amb la finalitat de donar-nos un resum de les coincidències en cada treball amb les xifres de la revisió feta. A més Turnitin ens indica on ha trobat les similituds, d’aquesta manera podem analitzar en detall si és un plagi o no.

Taula resum coicidències

Taula resum coicidències

A partir d’aquesta taula es tracta de valorar si realment és una còpia o només una cita de la font i puntuar el treball amb una qualificació o amb una rúbrica.

A més, Turnitin ens permet fer l’avaluació des de la propia eina. Podem crear rúbriques per a les qualificacions d’una manera fàcil.

Integració a Moodel

Turnitin es pot incloure com una tasca de Moodel  de manera que l’ús d’aquesta sigui més còmode tot i que ens permet fer-ho directament des de la seva web, si ho fem des de l’aula virtual el seu ús és igual al d’una tasca normal.

 

Configuració a Moodle

Configuració a Moodle

Més informació a www.turnitin.com

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *