Skype in the classroom: classes globals

Dir que les noves (i no tant noves) tecnologies ens obren un gran ventall de possibilitats en l’educació, no és cap novetat. Però el que si que és cert, és que a vegades no coneixem prou bé aquestes possibilitats.

Alguna vegada heu pensat com d’interessant seria poder fer una classe compartida amb altres centres arreu del món? o el gran valor que podríem afegir a les nostres classes amb testimonis de primera mà? Tecnologicament no és res complicat, però a vegades el més dificil és trobar aquests perfils.

Skype in the Classroom ens ajuda a tenir experiències virtuals a les nostres aules. Creant un perfil personal i amb les dades del centre, aquesta nova plataforma permet trobar centres arreu del món amb qui poder compartir experiències.

Tenim tres tipus d’experiències:

  1. Classes compartides. Amb aquesta opció podem fer classes a la vegada amb altres escoles del món. Per exemple, podríem iniciar una classe amb una escola d’Anglaterra on poguessim intercanviar opinions al voltant d’un tema, conèixer trets característics del lloc, etc…
  2. Cercar speakers. Gràcies als perfils d’Skype, podem cercar professionals que puguin aportar coneixement per a la nostra assignatura que d’una altra manera seria dificil d’obtenir. Així, després de contactar amb ells podem realitzar classes bidireccionals, on els alumnes podran preguntar a l’speaker o mantenir un debat.
  3. Experiències arreu del món. Molts especialistes ofereixen experiències arreu del món. Skype ens posa com a exemple una escola del Regne Unit que fa una classe especial amb una treballadora del Zoo de pingüins de Sud Africa. Així els estudiants poden conèixer més d’aprop el tema que estan estudiant.

A banda de cercar speakers (perfils de professors), també podem cercar lliçons sobre temes en concret que estan programades per a una data. Així que podem buscar temes que ens puguin servir per a la nostra assignatura.

Un punt important per al centre (i per al docent) és ser proactiu. Així que si creiem que algun contingut que estem explicant pot ser molt interessant per a altra gent del món, perquè no ho anunciem a Skype in the classroom i ho compartim?

Només cal pensar una mica per veure el gran ventall de possibilitats que tenim al nostre abast.

Això ens permet repensar algunes de les nostres classes més enllà de la pròpia tecnologia. A les universitats és molt habitual realitzar convenis d’intercanvi d’estudiants amb altres centres (molt necessaris, per altra banda). Però potser podem trobar acords per a fer classes compartides amb les mateixes universitats com un fet molt més habitual i sobretot amb un cost molt reduït.

No Comments

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *