Preparem una infografia (part 1)

infogCada vegada hi ha més informació i coneixement a la xarxa, així que és important saber trobar la manera de difondre’l de forma atractiva i resumida. En aquest sentit, una metodologia vàlida per a mostrar els continguts de forma atractiva són les infografies. Fa unes setmanes ja us parlàvem de la utilitat d’aquestes, i us ensenyàvem alguns exemples que des de la Digital Factory hem utilitzat.

Avui us expliquem un procés que facilitarà fer la infografia que volem:

0. Idea. Aquest és el pas zero. La idea que volem explicar és el que ens ha de servir de base per a fer la nostra infografia.

1. Cercar informació. Abans de fer-la, haurem de cercar tota la informació que ens calgui per a fer una infografia completa. En aquest pas és molt important invertir esforços en filtrar i classificar aquesta informació. Ja que com sabem podem patir una infoxicació.

2. Ordenar la informació. Una vegada ja tenim tot el que volem explicar, un bon pas pot ser ordenar-la. Hem de tenir en compte que no tot pot ser molt important en una infografia. Així que ens pot ser útil jerarquitzar la informació per ordre d’importància. Això pot ajudar-nos després a situar la informació en punts més importants.

Recollida de dades

Recollida de dades

3. Fer un esborrany. No tinguis complexes. Dibuixa. Recorda que el dibuix no requereix de tècnica per a fer un esborrany. Fa unes setmanes us explicàvem un exemple de l’utilitat de dibuixar. Amb línies, cercles i poc més pots fer un esborrany del que més endavant perfeccionarem de forma fàcil.

4. Fer-la. Una vegada tinguem els quatre punts anteriors llestos, és el moment de fer-la. Aquest procés pot ser tant complexe com vulguem. Però per sort hi ha eines a la xarxa que ens permetran fer una infografia sense cap coneixement en eines d’edició audiovisual. Dedicarem una entrada a explicar-vos com. Esteu atents i atentes!

5. Publicar-la. Hi ha plataformes gratuïtes que ens permetran publicar les nostres infografies per tal de difondre-les. Per exemple Pinterest.

Ara ja teniu tots els passos a seguir per a fer una infografia. Potser molts de vosaltres us estareu preguntant: però, i com la faig? Doncs no us preocupeu. Podeu anar preparant fins al punt 3, ja que dilluns us explicarem de forma detallada com fer-la de forma molt més fàcil del què creieu.

Aquí teniu la presentació utilitzada a la Jornada Flip de The Class on vam parlar d’aquest tema. Us pot servir com a tutorial, i com a petit avanç del que podreu llegir dilluns.

Animeu-vos a provar-ho, i dilluns l’acabem!

One Comment

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *