Pinterest com a eina d’inspiració

Suposo que tots hem patit el síndrome del full en blanc, el clàssic “no se m’acut res”, i hem passat hores tractant d’engegar un projecte des de zero, d’escriure un article, de preparar una classe, de planificar un vídeo, etc.

Avui dia tenim el privilegi d’utilitzar Internet per tractar de sortir d’aquesta absència d’inspiració, però Internet es molt gran i no s’acaba mai, per tant tenim el risc d’acabar llegint articles o veient vídeos que no serveixen per agafar idees i donar-los la volta, sinó per augmentar la frustració i capficar-nos encara més.

Per aquesta raó crec que és molt positiu dedicar una estona d’aquells dies on tot son idees i creiem que ens falten hores per portar en lloc tot allò que se’ns ve al cap per invertir en la nostra inspiració futura. Una eina molt recomanada per fer-ho és Pinterest.

Pinterest

Pinterest és una xarxa social que actua com a taulell virtual on compartir i trobar material de tot tipus. Al teu perfil pots crear diferents àlbums o murs, classificats per temàtica o categoria, de tal manera que podem crear un perfil versàtil on trobar material suficient per cobrir totes les arestes dels nostres perfils professionals i personals.

Els murs els podem crear de tres maneres diferents:

  1. Publicar imatges pròpies.
  2. Publicar contingut trobats per internet i afegir-los als nostres murs instal·lant el plug-in “Pin it” al teu navegador.
  3. Fent “repin” d’imatges d’altres usuaris.

A més de classificar el material per àlbums, Pinterest permet afegir descripcions, comentaris i seguir el perfil de qualsevol altre usuari que sigui del nostre interès.

Quan parlem d’àlbums se’ns pot venir al cap una col·lecció d’imatges, però a més d’això Pinteres ofereix la possibilitat d’incorporar vídeos de Youtube i Vimeo.

Tornant a la situació esmentada al principi i tenint en compte les possibilitats que ofereix Pinterest, podem crear àlbums amb frases inspiradores, vídeos motivadors sobre matèria del nostre interès o el nostre treball, infografies, gràfics, fotos… i convertir el nostre perfil en una xarxa social que a priori pot semblar dedicada a l’entreteniment en un showroom d’inspiració a mida pels dies mes fluixos.

A continuació comparteixo una infografia trobada al perfil de Pinterest GCFLearnFree que he trobat en alguna de les meves cerques:

Morphing into a 21st Century Teacher

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *