Pick Up Idees 5

Al Tecnocampus celebra el dia 5 de Maig de 10 a 14h la cinquena edició de la jornada Pick Up Idees, una jornada d’Innovació a l’aprenentatge que ja ha estat celebrada a les seves darreres edicions a la Universitat Pompeu Fabra, a la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Girona.

A aquesta edició de la Pick Up Idees parlarem sobre les Experiències d’Aprenentatge i a més comptarem amb un apartat de tendències d’on podem picar idees del mon que envolta als estudiants de les noves generacions per incorporar-les a les nostres aules.

pickupidees

Un dels objectius que sempre ha tingut aquesta jornada és la d’evitar que el mon educatiu es quedo, com de costum, per darrera de les noves tendències, per aquesta raó en aquesta edició hem volgut comptar amb experts en tecnologia, comunicació i narrativa.

L’Ester Jimenez ens parlarà com l’agencia de comunicació on treballa ha aconseguit apropar-s’hi i comunicar-se amb la generació Millenial i com treballen en seguir tenint les mateixes capacitats amb la Generació Z. L’Ester treballa a una agencia de comunicació, però en definitiva el que fa es transmetre continguts i productes als joves i fer que aquests s’interessin per ells, no això el que busquem amb els continguts de ls nostres assignatures?

Per altra banda en Marco Antonio Rodríguez ens parlarà sobre tecnologia, des de el seu plantejament de que el món està format per àtoms i bits ens explicarà com d’important és que els alumnes es desenvolupin amb facilitat amb les tecnologies existents, però també en la importància de donar les eines necessàries als alumnes per que siguin capaços d’adaptar-s’hi a aquelles tecnologies imminents que encara no existeixen i que per tant no podem ensenyar, però amb les que hauran de lidiar a la seva vida professional.

Per últim a l’apartat de tendències l’Oriol Ripoll, que a més és el conductor de tota la jornada, parlarà sobre les noves tendències narratives d’on intentarem esbrinar com poder aplicar-les a les nostres aules.

A l’últim apartat de la jornada intentarem aterrar aquestes noves tendències amb experiències reals de professors que han aplicat la innovació a les aules i ens explicaran els seus resultats.

L’Alex Araujo ens explicarà l’experiència en una assignatura de grau a través del cas de tres grups diferents. Com a partir d’un objectiu concret s’han aplicat algunes estratègies de gammificació i com aquestes han impactat en major o menor manera al desenvolupament de l’assignatura.

La Lorena Molina ens explicarà com desenvolupa part de les seves assignatures amb simulacions descontextualitzant als alumnes de la teoria posant-los “mans a l’obra” en situacions de màxim estres i d’alta complexitat on han desenvolupar i demostrar tot el que han après.

En Cesco Muñoz ens explicarà el procés de la creació del Tecnocarcade, un projecte d’Xnergic on han participat alumnes del Grau en Videojocs, de Mitjans Audiovisuals i Enginyeria Informàtica. Ens explicarà la seva experiència amb un equip multidisciplinari desenvolupant un projecte maker, i també de la importància del retro.

L’Ester Bernadó a la seva ponència ens parlarà sobre les diferents dinàmiques de prototipatge que fa a les seves assignatures des de la perspectiva del prototipatge com a procés de generació de coneixement, de la comunicació i el testeig de les idees i la corporalització de l’aprenentatge.

A la Pick Up Idees no ens oblidem del punt de vista dels estudiants, així que durant tota la jornada escoltarem el seu punt de vista sobre com els hi agrada aprendre, com els professors aconsegueixen captar la seva atenció, l’ús de les tecnologies, etc.

També guardem moltes sorpreses, però això ja es top secret.

Pots fer la teva inscripció aquí o visitar la nostra pàgina web, esperem gent de tot arreu i professors tant d’universitat, institut o primària, t’apuntes?

 

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *