Per què amb Infografia?

infografies

Intentem aplicar els nous recursos i tècniques a l’aprenentatge

La frase més perillosa del llenguatge és: sempre ho he fet de la mateixa manera.

Partint d’aquesta frase de Grace Hopper a la Digital Factory sempre intentem fer les coses de manera diferent a l’habitual, utilitzant tots els nous recursos i tècniques que surten i aplicant-los al mon de l’aprenentatge.

Presentar assignatures de manera diferent no es fàcil. Quan ens vam trobar amb el repte de presentar les optatives del Grau de Màrqueting i Comunitats Digitals vam pensar diferents opcions: documents, text, vídeo, etc. Finalment ens vam decidir per les infografies.

La infografia com a eina comunicativa en cinc punts

Les infografies son un material gràfic molt útil per explicar temes complexes de manera clara y atractiva. Mickey Kennedy va escriure un article a Health Care Communication donant cinc raons fonamentals per les quals les infografies son una bona eina per fer comunicats de premsa. A la Digital Factory pensem que aquest cinc punts son aplicables a gairebé qualsevol matèria a tractar.

  1. A través d’una infografia es pot explicar de manera clara fins i tot el material més complexa.
  2. Destaquen sobre els articles convencionals, per tant la gent hi posa més atenció.
  3. A la gent li agrada compartir-les.
  4. Es llegeixen ràpid
  5. Aquests gràfics ajuden a que els creadors de contingut completin la seva historia amb dades.

Infografies dissenyades amb una intenció i per un entorn específic

Les infografies que vam desenvolupar en aquest cas contenien la informació fonamental de cada assignatura de manera molt gràfica i simple: una breu presentació del professor, un resum de l’assignatura, el sistema d’avaluació i el temari.

Es va crear una infografia individual per cada assignatura. D’aquesta manera fomentàvem que els alumnes compartissin aquella que més els hi cridava l’atenció, a més, visualment les vam centrar en un entorn molt familiar pels estudiants: les “tablets” i els chats.

 

Infografia Assignatura Neuromàrqueting

 

 Al Pinterest de la Digital Factory pots consultar totes les infografies creades per les optatives del Grau de Màrqueting i Comunitats Digitals

No Comments

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *