Nordic Walking a la infermeria

El Nordic Walking, o marxa nòrdica, és una forma d’activitat física en la qual s’afegeix, a la manera natural de caminar, l’ús actiu d’un parell de bastons especialment dissenyats per a la marxa nòrdica.

El nordic walking és una de les activitats físiques estrella per recomanar, ja que ens ofereix una manera senzilla, natural, i molt eficaç, de millorar la pròpia condició física i la salut, a més a més de prevenir certes malalties cròniques i de tonificar la musculatura. Es una activitat adaptable per tothom, independentment de l’edat, sexe condició física i estat de salut. Es per aquest motiu que donat a que la pràctica d’activitat física és un factor determinant d’una bona salut i que els professionals d’infermeria són rols models, encarregats de promocionar aquests hàbits, poden realitzar la recomanació d’aquesta activitat. El professional d’infermeria poden realitzar la prescripció d’aquesta activitat  donat a que tenen accés a la majoria de població i poden facilitar un consell constant i repetitiu en el temps, així com fer un seguiment de la salut de la persona.

Tot i així, els estudis mostren com infermers/es actius que practiquen hàbits saludables com és l’activitat física, acostumen  a ser més actius en la prescripció d’estil de vida saludables als seus pacients i acostumen a tenir pacients actius. Per aquest motiu és important que els propis professionals d’infermeria realitzin la pròpia activitat per entendre i experimentar els beneficis de la pràctica de la marxa nòrdica. A més a més, en els últims temps, la marxa nòrdica s’ha utilitzat com a eina efectiva terapèutica i preventiva de certes malalties cròniques com l’obesitat, diabetis, dislipèmia, càncer, malalties cardiovasculars, etc. En general la marxa nòrdica millora tan el benestar general, físic com psíquic.

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *