Flipboard: la teva revista digital

Flipboard és un agregador de continguts, és a dir, una eina que ens permet recopilar informació de diferentes fonts. Aquests continguts es presenten després en forma de revista digital.

L’experiència d’usuari és similar a estar llegint una revista, ja que Flipboard simula molts dels aspectes visuals de les revistes (passar pàgina per exemple) però amb els avantatges que té el món digital. Podeu veure-ho com a exemple a la revista sobre Innovació a l’aprenentatge que tenim a la Digital Factory.

http://www.flipboard.com

Crea les teves pròpies revistes

El primer que hem de fer per a poder comença a utilitzar aquesta eina és baixar-nos Flipboard als nostres dispositius mòbil (teniu els enllaços de descarrega al final d’aquesta entrada) i crear-nos un usuari. Una vegada creat, podrem sincronitzar les nostres xarxes socials, per poder compartir continguts, i sobretot, visualitzar les actualitzacions dels nostres contactes. Per agregar algunes xarxes socials només haurem d’anar a “Acounts” i allà seleccionar la xarxa social que volem agregar.

Un exemple d’ús seria crear revistes segons temàtiques, on aniriem agrupant continguts que trobem de tercers, o nostres que estiguin publicats a altres llocs.

Aquestes revistes poden ser privades o públiques. Les revistes privades poden suposar una alternativa al desaparegut Google Reader. Per altra banda les revistes públiques ens permeten difondre continguts que ens interessin, ja sigui amb l’enllaç directe, o per exemple utilitzant codis d’incrustació per a posar-la, per exemple, al nostre bloc.

Interactuar amb persones

Un dels punts importants de Flipboard és que ens permet donar permisos a altres usuaris per a col·laborar en les nostres revistes. Aquesta opció ens obre la possiblitat a crear revistes colectives (d’assignatures, per exemple) on tothom pugui agregar el que li sembli interessant.

Directament des de Flipboard podem començar a seguir autors, visualitzar el seu perfil i accedir al contingut que han compartit. Si volem compartir, comentar, marcar com a favorit, marcar “m’agrada”… un article, només hem de presionar a la barra social que apareix al final d’aquest.

Enllaços de descarrega i tutorials:

Tutorials

Apple Store

Google Play (Android)

Windows Store

Blackberry World

Des del web

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *