Evernote: Escriu, recull i cerca.

Evernote

Avui us volia parlar d’una eïna que fa molt de temps volia explicar. En realitat és molt coneguda, però per si de cas aquí va…

L’eïna és Evernote. És tant complerta que em resulta difícil de definir en poques paraules, així que utilitzaré les mateixes paraules que fan servir ells al seu web:

  • escriu
  • recull
  • cerca

Evernote ens permet organitzar informació que tinguem a través de moltes funcions que ens ajuden a posar ordre a tot. No seria res nou si parlés de la quantitat d’informació que rebem al dia, així que és important que aprenem a organitzar-la i poder compartir-la.

En lloc d’escriure una entrada molt llarga explicant totes les funcionalitats, us explicaré dos exemples (entre molts) de com l’útilitzo:

Exemples d’ús

Inspiració:

Imatge anotada amb Evernote

Imatge anotada amb Evernote

Al agafar cada matí el bus per venir al Tecnocampus he vist un cartell en el qual m’agrada molt la utilització que fan de la tipografia. Amb l’aplicació mòbil hi faig una foto, on puc anotar sobre de la imatge i marcar què és el que m’ha agradat. Li poso les etiquetes “disseny” “tipografia” “inspiració” i ho guardo a la carpeta disseny gràfic. Tot això en 10 segons.

Quan ja he arribat al Tecnocampus i comencem a treballar en la maquetació del següent número de la Revista Innovatecnocampus recordo que tinc algunes idees recollides que ens poden ser útils. Així que amb l’aplicació a la tauleta cerco l’etiqueta “tipografia” i comparteixo les notes que tenia amb els meus companys. Entre tots les comentem i cada un pot marcar a la mateixa imatge quines parts li agraden o no.

Quan acaba la reunió faig l’acta en una nota dins de la carpeta Digital Factory, i afegeixo els recordatoris a les tasques que hem de fer cada un.

Durant la setmana, mentre treballo en el disseny de la revista des de l’ordinador, vaig marcant les tasques com fetes, fins que publiquem ja la Revista Innovatecnocampus i puc tancar la nota.

Comptabilitat:

Exemple tiquet fet a través de foto

Exemple tiquet fet a través de foto

Moltes vegades és dificil guardar tots els tiquets o rebuts que volem, però sobretot és dificil fer-ho de forma ordenada. Per això utilitzo l’eina de Evernote Scannable.

He quedat per dinar amb uns companys per parlar sobre projectes nous de treball. Després de dinar, vull guardar el tiquet del restaurant. Amb el meu mòbil i l’aplicació Scannable li faig una foto. La propia aplicació millora la imatge, convertint-la gairebé en una document de text. No sembla una foto. Li poso l’etiqueta “restaurant” i ho guardo dins de la carpeta Comptabilitat.

Al cap del mes puc veure tots els rebuts a la carpeta Comptabilitat. Però el millor de tot, és que gràcies a la funció de reconeixement de text, puc utilitzar l’eina de cerca i buscar text que hi havia dins del tiquet al que li he fet la foto. Per exemple, per trobar els tiquets d’un mateix restaurant.

Aquests són dos exemples d’ús. Però en realitat l’aplicació dona per molt.

Com a continuació d’aquesta entrada publicarem tutorials d’us d’Evernote, per si us pot ajudar a animar-vos a utilitzar-la, esitgueu atents i atentes! val la pena.

Exemple de carpetes

Exemple de carpetes

 

Podeu descarregar l’aplicació a:

No Comments

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *