Embedding Google Calendar in Moodle

Moodle disposa d’un calendari propi on es visualitzen els events, ja siguin creats manualment o el propis de les activitats que tenen data d’entrega.
En aquest cas s’incrustarà el calendari de Google en la personal inicial, també és configurable en un aula (professors)Google Calendar
El primer pas és tenir un compte de correu de gmail, preferiblement el que ens dóna el propi Tecnocampus, sinó podem fer servir qualsevol altre.
Accedim al compte de correu gmail i anem al Calendari, seria aconsellable crear un nou Calendari només per events del Curs.
Un cop creat fem click en el desplegable del costat del calendari i accedim a “Configuració del calendari”.
Accés configuració

Accés configuració

  • Entrem en una pàgina on podem configurar el nostre calendari a compartir, posar un nom, una descripció, ubicació, establir una zona horaria, canviar el format del calendari, exportar a iCal.
  • La part que ens interressa és la de Personalitzar (imatge part 1), accedim a “Personalitzeu el color i la mida”
Configuració

Configuració

  • La personalització ens permet posar un Títol, què volem mostrar, botons, navegació etc, si la visualització serà del més, la setmana o com una agenda, la amplada del calendari (per barra lateral al moodle és recomanable 300px), el día de la setmana en que comença, el color de fons i quins calendaris mostrarem.
 embedded3
S’acaba fent una copia del codi HTML que es farà servir per incrustar el calendari.
  • Abans d’inscrutar-ho s’ha de fer public el calendari, per fer-ho accedim de la mateixa manera que hem fet per configura però aquest cop fem click a Compartir  i el fem Públic.Accés a CompartirFer Públic

 

  •  Ara s’accedeix a la plana inicial de Moodle (Personal) i s’activa la personalització de la pàgina. es tracta d’afegir un bloc HTML. Un cop fet s’entra a la configuració d’aquest.

Configuració Block HTML

Afegir Block HTML

  • Commutar Barra eïnesEn la configuració del bloc, en el editor HTML fer click al botó primer de dalt de l’esquerra que commuta la bara d’eïnes per ampliar-la.
  • Seguidament es fa click al botó per obrir el codi HTML i s’enganxa el codi del Calendari de Google anteriorment copiat.Veure codi HTML

 

 

Es guarden els canvis i ha d’aparéixer el calendari als blocks de la dreta

Resultat final

Resultat final

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *