Els podcasts com a materials docents

La recerca d’alternatives als materials docents tradicionals és ja una constant al dia a dia de la creació d’un pla docent. Sempre que ve un professor a la Digital Factory (o llegeix aquest bloc) intentem posar al seu abast totes les possibilitats que coneixem i ens semblen més adequades per a cada ocasió.

Avui volem plantejar els podcasts com a material docent (tant complementari com de base) centrant la proposta en la plataforma Ivoox.

Ivoox

Ivoox, a més d’una comunitat on recomanar i descobrir nous programes, és un espai on podem publicar, escoltar, compartir i descarregar podcast.

Categories IvooxTots els àudios que trobem a Ivoox estan classificats per categories. Hi ha categories tan específiques com “Empresa i Tecnologia” on podem trobar, per exemple àudios sobre internet i tecnologia o àudios sobre màrqueting i estratègia, i d’altes com la categoria de “Ciència i cultura” on podem trobar àudios sobre art i literatura o idiomes.

Si investigues una mica, a més d’aprendre i descobrir coses interesants, segur que trobes algun programa (o àudio en concret) que poder enllaçar com a recurs a la teva aula moodle per complementar el temari de la teva assignatura i enriquir l’experiència dels teus estudiants.

Has pensat mai com de profitós podria arribar a ser que un estudiant escoltés un preliminar del tema que tractaràs a classe en el seu trajecte en cotxe o en tren de camí a la universitat? Ivoox ofereix aquest tipus de possibilitats i posa al teu abast materials de qualitat que potser els teus alumnes no els farien servir si estiguessin, per exemple, en format escrit.

Per últim, has pensat mai en fer-ne tu el teu propi podcast com a material per la teva assignatura? A la Digital Factory ja ens ronda aquesta idea pel cap i es per això que estem treballant en aquest projecte que properament us podrem presentar.

Ja hi ha antecedents d’altres universitats que fan els seus propis continguts a Ivoox. Per exemple la UNED, que té programes com “UNED Humanidades” o “UNED Ciencia y Tecnología” on especialistes experimentats donen nocions bàsiques de les seves àrees.

Esperem que incorporis aquesta proposta a la teva assignatura i que, mica en mica, la teva biblioteca de materials i recursos docents sigui més variada i profitosa pels teus alumnes.

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *