Dissenyem una infografia (part 2)

La setmana passada us vam parlar d’un procés a seguir per a preparar una infografia de forma fàcil. El quart punt d’aquest procés era realitzar la infografia.

Per a poder-la fer, creiem que està bé conèixer uns aspectes visuals bàsics per a que la nostra infografia sigui més efectiva:

1. Tenir en compte el target. Hem de pensar a qui va dirigida la nostra infografia. Això condicionarà molt l’estètica que hem d’utilitzar. Per exemple, no seria el mateix fer una infografia per a nens de 5 anys o fer-ne una per a alumnes de primer de Grau.

2. No tot té la mateixa importància. En el post anterior ja us vam parlar que era important marcar un ordre jeràrquic de les idees que volíem explicar. Seguit aquest ordre, podrem utilitzar elements visuals per a destacar els elements més importants. No hem de caure en el parany de voler destacar-ho tot de diferents maneres, ja que hi hauria una sobrecarrega visual que faria que cap element destaqués i dificultaria molt la lectura.

3. Els colors importen. No és necessari utilitzar tants colors com puguem intentant fer la nostra infografia molt vistosa. Ens estaríem equivocant. A vegades tindrem millor resultat fent servir només un color (amb diferents intensitats) o dos colors que combinin.

4. La mida també importa (i la forma). Quan comencem a realitzar una infografia hem de pensar on volem que la visualitzin. Per exemple, si el que volem és que aquesta infografia la imprimeixin no podríem fer un format rodó de gran mida, ja que no podrien imprimir-la. Si per altra banda, l’usuari la visualitzarà en un dispositiu digital, tenim més llibertat, ja que ens permetrà moure’ns i fer zoom a l’hora de visualitzar-la.

5. Limitar les tipografies. Utilitzar molts estils de lletres no farà que la nostra infografia sigui més visual. Si utilitzem moltes tipografies, dificultarà molt la lectura.

Ara ja sabem unes bases visuals, així que anem per feina.

Per sort, tenim al nostre abast eines online que ens permeten fer infografies de forma fàcil, sense coneixements tècnics previs. De totes les que hi ha, avui us explicarem amb més detall Easelly.

infographics from easel.ly on Vimeo.

Tal com mostra el vídeo, Easelly ens permet crear la infografia simplement arrossegant, editant a partir d’un document en blanc o plantilles predefinides. En podeu veure exemples aquí.

Us animo a que entreu i proveu. És molt fàcil. Però aquí teniu un tutorial molt complet de com utilitar-lo:

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *