Copy&Paste amb Sharing cart.

L’expressió copy&paste ha adquirit des de l’aparició d’internet una connotació clarament negativa. Per exemple, en els treballs docents que encarregem al si de la nostra assignatura un dels requeriments que sempre imposem és que els alumnes no facin un simple copy&paste, sino que llegeixin, comparin, interpretin i que, si cal utilitzar la informació del lloc web, article o el que s’hagi consultat, mencionin la font.

Fins i tot, cal aquí reconèixer-ho, he utilitzat alguns programes anti-plagi com, per exemple,

  1. http://www.plagium.com/
  2. http://www.dustball.com/cs/plagiarism.checker/
  3. http://www.plagiarism.org/
  4. http://churnalism.com/

…. o el mateix cercador de Google.

Ara bé, avui us presentaré, per aquells que no la conegueu, una eina que fa poc va descobrir-me una companya de la Digital Factory, l’Ester Rodríguez. Ella és una crack en Moodle i va presentar-me una eina que ràpidament vaig entendre que en faria un ús intensiu: Sharing cart.

 

Sharing Cart és un plugin o eina de Moddle que facilita, i molt, la feina d’aquels docents que imparteixen més d’una assignatura durant un mateix període de temps (trimestre o semestre) i que de tant en tant van afegint o actualitzant recursos. Com tots sabeu, sobretot els que ho patiu sovint, per afegir continguts a diferents aules tenim el mètode arcàic, consistent en anar pujant els diferents documents a les aules, o un cop hem pujat els diferents recursos a una aula, realitzar una importació de les novetats a les aules bessones.

 

Tal i com veureu en el seguent tutorial l’objectiu d’aquesta eina és pràctic i senzill: serveix per a copiar tot tipus de recurs i desar-lo d’una aula a un altra.
Al Campus Virtual del Tecnocampus ja el tenim instal·lat. Us deixo un tutorial per a que en veieu l’us.

En resum, si voleu provar o directament us heu convençut que voleu estalviar temps en l’actualització de les vostres aules heu de recordar:
  1. Cal implementar Sharing Cart a les aules on necessiteu anar transferint recursos.
  2. Per utilitzar-lo hem d’activar l’edició de les aules
  3. Aneu a “afegir un bloc” i seleccioneu Sharing Cart. A partir d’ara tindreu una nova finestreta o widget a les vostres aules.
  4. Un cop tenim Sharing Cart a les nostres aules sempre haurem d’activar l’edició de l’aula per a fer-lo servir.
  5. Anem al recurs que volem reutilitzar i a l’obrir la pestanya editar ens donarà l’opció copy to Sharing Cart.
  6. El recurs es troba disponible per a ser copiat a la resta d’aules. Sols haurem d’entrar a les mateixes i, amb l’edició activada, anar al widget Sharing card i copiar els recursos seleccionats.
Espero que us sigui útil.

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *