Campus virtual Tecnocampus amb Moodle 2.6.5+

Enguany al Tecnocampus hem actualitzat la versió de Moodle passant de la 1.9 a la 2.6.5+. Hem unificat a un de sol tots els ecampus dels diferents centres universitaris (a excepció d’aquells alumnes de la UPC que encara utilitzen Atenea) aprofitant aquesta actualització de Moodle i seguint l’estratègia d’unificar els centres del Tecnocampus

Aquesta actualització ens porta molts canvis. El primer que podem trobar és el canvi estètic. Amb el nou disseny de dues columnes podem aprofitar més l’amplada de la pantalla per a tenir una aula més proporcionada.

moodle2.6.5

A banda dels canvis estètics ens sembla interessant explicar-vos algunes de les noves funcionalitats del Moodle:

Insígnies (Badges)

insignies

Amb aquesta nova funcionalitat tenim una manera de motivar i reconèixer la feina de l’alumne. Mitjançant la realització d’activitats, col·laborar en fòrums i moltes altres coses es poden aconseguir insígnies. Proporciona un eïna ràpida per al seguiment de progrés de l’alumnat.

Configuració de cursos i activitats més breus

Moodle és tant flexible que això es nota en la multitud de configuracions possibles per activitats, recursos, cursos. Això suposa que en pantalla sembli molt llarg de configurar, ara es munta un format flexible de manera que la cosa sembla “més curta”.
configuracioAbreujada

Arrossega i deixa (Drag and Drop)

Adjuntar ara arxius com pdf, word, vídeos, etc és ara més fàcil. Tan sols arrossegant l’arxiu al navegador se’ns carregarà al nostre aulari.
dragAndDrop

Disseny multi plataforma millorat

Actualment la forma d’accedir a l’aulari per part de l’estudiant ha canviat molt. Així que és important tenir cura de l’aparença de l’aulari depenent des del dispositiu amb el que es visualitza. Amb aquesta actualització l’aparença i la usabilitat ha estat millorada per a dispositus mòbils, com smartphones o tauletes.
dissenyMultiplataforma

Imatge extreta de la web Moodle.org

 

 

 

 

 

 

 

Aquests, entre d’altres millores, han estat els punts que ens han animat a actualitzar la versió Moodle. D’aquesta manera creiem que serà més fàcil que pogueu crear el vostre aulari tal i com voleu.

Add a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Captcha *